SEO is upcoming op Instagram!

instagram marketing tips Mar 09, 2022
telefoon, zonnebril, camera, aesthetische foto

Instagram is natuurlijk al langere tijd een platform waar marketeers hun lol op kunnen! Dit platform behoort voor veel bedrijven in de marketingstrategie. Ook jij kunt Instagram goed inzetten om jouw merk of bedrijf te promoten! Een hele goede bonus: Instagram biedt ook steeds meer SEO mogelijkheden. Misschien ben je er al bekend mee, of misschien denk je nu: “SEO, wat is dat?” Even een korte omschrijving: SEO staat voor search engine optimization. Makkelijk gezegd: zoekmachineoptimalisatie. Als je een echte SEO king of queen wilt worden, zul je werkzaamheden moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat jij zo hoog mogelijk in de zoekresultaten zal staan. Zoekwoordenonderzoek is hierbij key! Want welke zoekwoorden zijn van belang als potentiële klanten iemand zoals jou willen vinden? Dat zijn hele belangrijke dingen om over na te denken als jij een groter bereik wilt genereren. 

 

Laat het grote publiek maar komen

Zoals hierboven al beschreven stond, liggen er op Instagram veel kansen om een groter bereik te creëren met jouw berichten. Om dit voor elkaar te krijgen, zul je tijd moeten steken in het vinden van relevante zoekwoorden en deze gebruiken in de beschrijving van jouw posts. Instagram kan daarna “zien” wat er in jouw beschrijving staat en hierdoor zal het platform jouw bericht aan een groter en breder publiek tonen. YAY! Ook het maken van Reels is hot & happening op Instagram. Reels is eigenlijk afgeleid van het populaire platform TikTok. Instagram zag, zoals velen van ons, een onwijze groei in het gebruik van TikTok. Achterblijven is dan geen optie, dus creëerde Instagram een eigen functie genaamd Instagram Reels. Nu is de vraag: hoe kun je Instagram Reels inzetten om meer potentiële klanten te bereiken? Het belangrijkste is om Reels te combineren met SEO. Ja, het klinkt heel wat maar eigenlijk valt het best mee. Zo ga je te werk:

 

  •  Bekijk op het platform TikTok wat de trends op het moment zijn. Welke muziek wordt er gebruikt in de video’s en hoe kun je hier zelf invulling aan geven in jouw content? 
  •  Maak je eigen Reel met dit populaire muziekje. Geen stress, want zometeen delen we graag een aantal ideeën met je voor het creëren van jouw eigen Reels. 
  •  Voeg relevante SEO zoekwoorden toe aan jouw Reels.
  •  Laat Instagram het werk voor je doen! 

 

Consistentie is key

Als je je hier volledig in wilt storten en hiermee meer bereik wilt creëren , is het belangrijk dat je consistent bent. Meer en een groter bereik ga je niet creëren in één nachtje. Daar gaat meer tijd overheen, maar you will get there als je met regelmaat Reels blijft posten. Natuurlijk is het krijgen van veel likes en comments super op Instagram. Zo wordt je engagement rate alsmaar hoger en dat wilt natuurlijk iedere Instagrammer die Instagram gebruikt in zijn of haar marketingstrategie. Maar ook het delen en/of opslaan van berichten is iets wat Instagram tegenwoordig onwijs waardeert. Vraag daarom aan je volgers in de beschrijving van jouw Reels en andere posts of zij jouw content willen opslaan en delen. Zo zal jouw content beter presteren in het algoritme van Instagram en zal je meer mensen bereiken. En meer bereik betekent meer potentiële klanten! 

 

Content ideeën 

Zoals beloofd zouden wij nog een aantal ideeën met je delen voor het maken van jouw eigen Reels. De Reels moeten natuurlijk wel iets toevoegen aan jouw Instagram en inhoudelijk iets zeggen over jouw product, dienst of bedrijf! Daarom een aantal voorbeelden op een rij zodat jij inspiratie op kan doen: 

 

  •  Ben jij visagist of haarstylist? Maak een mini tutorial wanneer je een bruid opmaakt. 
  •  Maak jij de mooiste bruidsboeketten? Laat zien hoe jij het mooiste bruidsboeket samenstelt o.b.v. de wensen van het bruidspaar of met seizoensbloemen! 
  •  Ben jij patissier en maak jij graag geweldige bruidstaarten? Neem de kijker mee in het proces: van het maken van de taart tot de styling op de bruiloft. 
  •  Maak jij graag muziek op bruiloften? Laat je volgers eens zien hoe jij van elke bruiloft een feestje maakt of hoe jij gasten inpakt met jouw stem. 
  •  Ben jij trouwfoto- of videograaf? Laat de mooiste beelden van een trouwshoot achter elkaar zien. Tegenwoordig is er ook een leuke trend waarbij je de beelden volledig afstemt op de muziek waardoor alles op de beat loopt. 
  •  Ben jij een wedding planner? Hoe leuk is het dan om je volgers mee te nemen in een day in your life? Maak bijvoorbeeld een kleine vlog van jouw werkzaamheden.
  •  Ben jij een BABS? Laat je volgers zien hoe jij je voorbereid op zo’n grote dag. 

 

You can do it

Misschien klinkt het allemaal als abacadabra. Onze tip: ga er gewoon mee aan de slag en kijk hoe ver je komt! De functie Reels spreekt gelukkig erg voor zich en het maken van een leuke video is hierdoor helemaal niet zo moeilijk als je misschien in eerste instantie denkt. Het SEO gedeelte schrikt je nu misschien af, maar kan je heel veel moois gaan brengen. Op internet zijn er heel veel artikelen te vinden met informatie over hoe je SEO-proof kunt gaan schrijven. You can do it! 

 

Wil jij meer weten over een bepaald onderwerp?  

Laat het weten