Maak het persoonlijk

content marketing tips Mar 09, 2022

Personalisatie toepassen in jouw content kun je eigenlijk op twee manieren opvatten. Zo kun je jouw persoonlijke verhaal naar buiten brengen door dit te integreren in jouw content. Maar je kunt ook jouw content zo persoonlijk mogelijk maken voor iedere gebruiker. Beide toepassingen zijn goed en ook helemaal trending in 2024. Kort gezegd: personalisatie van jouw content is de key to success! 

 

Jouw verhaal

Maar hoe pas je personalisatie nou toe in jouw content? Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk klanten werven voor jouw bedrijf of merk. Om je heen zie je waarschijnlijk merken schreeuwen om hun nieuwe producten en diensten te promoten en de kortingen vliegen je om de oren. Maar wist je dat consumenten hier wantrouwig van worden? Eigenlijk blijkt dit dus niet de juiste insteek. Want wat is nog echt? Daarom is het vertellen van jouw merkverhaal een goede manier om je te onderscheiden van andere merken. Daarnaast ontstaan de grootste, meest winstgevende bedrijven door deze strategie. Sounds good, right? Daarom is het tijd om de connectie op te zoeken met jouw volgers. Vertel ze waarom jij dit bedrijf of merk hebt opgezet en wat jou drijft om iedere dag op te staan om dit vak uit te oefenen. Dit maakt jouw volgers geïnteresseerd in jouw producten en/of diensten want zo kennen ze jouw verhaal en voelen ze zich persoonlijker verbonden met jou. Het verhaal alleen al promoot jouw producten en diensten. Daarnaast toont het dat je echt hebt nagedacht over waarom jij je in deze branche waant en waarom je dit vak beoefend. Dit is een goede boost voor het imago van jouw bedrijf of merk! (Potentiële) klanten zullen contact met je zoeken en dit zorgt voor meer interactie! 

 

Wat past bij jou?

Maar ook het toepassen van personalisatie in de content voor iedere afzonderlijke gebruiker is een trend die veel terugkomt in 2024. Denk bijvoorbeeld aan advertenties die op jouw website te zien zijn. Ga maar eens bij jezelf na: klik jij op een advertentie die totaal niet aansluit op jouw interesses en behoeften? Of stel je eens voor dat jouw Instagram tijdlijn vol zou staan met content die totaal niet in jouw straatje valt. Zou je die app dan nog wel gebruiken? Dit zijn hele interessante dingen om over na te denken. En wat misschien nóg interessanter is, is hoe jij hier zelf op kunt inspelen. Social media platformen passen dit al zo goed mogelijk toe, want ze willen natuurlijk niet dat jij de app afsluit. Op basis van jouw algoritme wordt er gekeken waar jij het langste naar kijkt, welke posts jij wel of niet liked en waar jij het meeste op reageert. Combineren zij dit in één post of advertentie, dan weten ze bijna zeker dat jij weer zal liken of reageren. 

 

Persoonlijk

Hoe kun je dit zelf toepassen? Je kunt personalisatie op verschillende manieren toepassen. De allerbeste techniek is bekijken welke mensen een actie hebben ondernomen op jouw social media of website en kijken welke content heeft meegedragen aan deze actie. Op deze manier weet je dus welke content de gebruiker aanspreekt en hier kun je wederom op inspelen. Wil je het nóg persoonlijker maken? Ook dat kan! Wist je bijvoorbeeld dat je een advertentie kan maken op basis van iemand zijn locatie? Is iemand in de buurt van jouw locatie? Speel erop in door een advertentie te maken met hoeveel kilometer diegene is verwijderd van jouw geweldige bedrijf! 

 

Heb jij inspiratie gehaald uit deze manieren om personalisatie in jouw content toe te passen? 2024 is hét jaar om er lekker mee aan de slag te gaan! 

 

Wil jij meer weten over een bepaald onderwerp?  

Laat het weten